Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης

Δημοσιεύτηκε στις 03.06.2024 στην κατηγορία Δελτία Τύπου / Ανακοινώσεις

Την προγραμματική σύμβαση για το έργο: «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ - ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ: ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΡΜΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ» υπέγραψε την Τετάρτη 22 Μάϊου 2024 ο Πρόεδρος του Λιμενικού Ταμείου Μαρκοπούλου Μεσογαίας κ. Αναστάσιος Νικολακόπουλος και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αναπτυξιακής Αττικής ΑΕ ΑΟΤΑ κ. Κωνσταντίνος Μπουλμέτης, παρουσία του Δημάρχου Μαρκοπούλου Μεσογαίας Κωνσταντίνου Δ. Αλλαγιάννη.

Σκοπός του έργου είναι η εκπόνηση Μελέτης Στρατηγικού Σχεδιασμού (Master Plan) του Λιμένα Πόρτο Ράφτη και η χωροθέτηση- αδειοδότηση της λιμενικής εγκατάστασης, δεδομένου ότι, η αδειοδότηση και λειτουργία του όρμου  ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ αποτελεί προτεραιότητα, για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής  και την προστιθέμενη αξία που δύναται να προσφέρει.

Το φυσικό αντικείμενο του συγκεκριμένου έργου είναι:

  • Ο επανακαθορισμός, όπου απαιτείται, της Χ.Ζ.Λ., με εξορθολογισμό και σύμφωνα με το πνεύμα του υφιστάμενου νομικού πλαισίου, ώστε να προσαρμόζεται η Χ.Ζ.Λ. στην αντίστοιχη οικιστική ζώνη.
  • Ο σχεδιασμός των λιμενικών υποδομών στον όρμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας και σε επιλεγμένες περιοχές για την μέγιστη αξιοποίηση και λειτουργικότητα τους.
  • Ο σχεδιασμός του λιμενικού έργου προστασίας της μικρής λιμενολεκάνης του Αγίου Νικολάου, με παράλληλη διεύρυνση της χωρητικότητας και σύμφωνα με τη μελέτη κυματικής διείσδυσης.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ, ύστερα από την υπ’ αρ. πρωτ. 42950/8-7-2020 (ΑΔΑ:6ΖΑ546ΜΤΛ6-8ΗΙ) Απόφαση Ένταξης, της Πράξης με τίτλο: ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟΝ ΟΡΜΟ ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, με δικαιούχο  το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου Μεσογαίας.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ.

 

« επιστροφή

Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκοπούλου

Αγίου Νικολάου 1, Τ.Κ. 19003, Πόρτο Ράφτη Μεσογαίας
(ημιόροφος κτιρίου Αστ. Σταθμού Πόρτο Ράφτη)
τηλ: 22990 71277
email: ltameio@markopoulo.gr

Εξυπηρέτηση κοινού: 08:30 – 14:00

all rights reserved
developed & hosted by Jetnet ©